Begeleiding

Mijn naam is Inge Stockmans.

Mijn klanten waarderen mijn passie en bezieling.

Ik ben gebeten door het ondernemerschap, niet het alledaagse zakelijke ondernemen dat we allemaal kennen, maar ondernemerschap dat je met hart en ziel doet omdat het vanuit je diepste wezen komt, omdat je het ziet als een levensmissie, omdat het je beroert, omdat je er niet alleen heel goed je kost mee verdient maar het ook een duidelijke meerwaarde creëert in je omgeving, omdat het zin heeft en een diepe voldoening geeft.

Ikzelf starte mijn eigen healing en coaching praktijk toen ik 30 was en ontevreden met mijn leven als werknemer.

Ik voelde me langs alle kanten beknot, niet gewaardeerd, verdiende naar mijn gevoel te weinig in verhouding tot mijn inspanningen (en zeker in verhouding tot mijn resultaten die meermaals in de miljoenen – Belgische franks - liepen).

Op mijn 30e gaf een persoonlijke crisis mij de moed om de handdoek in de ring te gooien en mijn leven een nieuwe wending te geven. Ik gooide het juk van werknemer van me af en investeerde al mijn gespaarde centjes in een nieuwe studie voor Healer en Coach aan de internationaal bekende "Barbara Brennan School of Healing" in New York, die heel mijn leven grondig zou veranderen en afgerond werd met een jaar lerarenopleiding.

Ondertussen maakte ik mijn opleiding als Licentiaat Vertaler te gelde en verdiende de kost met het geven van privélessen Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Het “eigen baas” zijn beviel me wel. Ik hield enorm van de vrijheid die het zelfstandig zijn mij gaf. De creativiteit die ik vrij kon laten stromen zonder om de haverklap toestemming te moeten vragen. De mogelijkheid om mijn eigen dagindeling te maken. De intuïtie waarnaar ik kon luisteren als ik voelde dat een andere aanpak beter hielp. De 180° die ik in een seconde kon draaien zonder toestemming te moeten vragen als dat nodig was. Ik genoot. Het ondernemen zat me duidelijk in het bloed!

In de loop van mijn opleiding evolueerde de inhoud van mijn werk meer en meer naar een Healing en Coaching praktijk. Ook begon ik lezingen te geven en met kleine groepen te werken. Tijdens mijn opleiding leerde ik ook “channelen”, informatie ontvangen van “Hogere” intelligente wezens over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het was één van de zaken die mijn klanten toen én nu nog steeds het meest wisten te waarderen omdat de informatie altijd bleek te kloppen.

Op een bepaald moment was ik zo succesvol dat ik mezelf de vraag stelde “ok Inge en wat nu?” En net op dat moment voelde ik een innerlijke drang om terug in het bedrijfsleven te stappen. Mijn hoofd begreep het niet, mijn ego ging in weerstand, maar het was zeer duidelijk. Ik voelde het in mijn botten.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon bijna onderaan de ladder en maakte snel carrière. Ik werkte meer dan 10 jaar als People Manager in zeer uiteenlopende KMO’s en grote internationale bedrijven waar ik operationele teams coachte variërend van 20-100 medewerkers en niet in de gemakkelijkste sectoren. Ik werkte met artsen en verplegend personeel, met verkopers, met technisch personeel, met administratief personeel, met managers en bedrijfsleiders. Elke groep had weer zijn eigen unieke uitdagingen.

Mijn ervaring in het bedrijfsleven was een mooie aanvulling bij mijn Healing en Coaching praktijk die ik nooit helemaal stillegde.

In het bedrijfsleven ervaarde ik uit de eerste hand dat veel mensen niet gelukkig zijn en een job doen die niet bij hen past en die ze (meestal) ook niet graag doen. Veel mensen beseffen niet dat ze andere mogelijkheden hébben. Ze weten vaak ook niet wat ze wél willen. Ze leven als het ware op automatische piloot. Sommigen klagen en zagen over hun leven en/of hun werk, anderen maken er het beste van "omdat je nu eenmaal je kost moet verdienen", sommigen worden depressief. Velen zoeken hun heil in allerlei vluchtmechanismen (teveel drinken, (ongezond) eten, roken, (soft)drugs, winkelen, roddelen, gokken, uitgaan, ...) wat enkel tijdelijk helpt om de werkweek te overbruggen en nooit echt voldoening geeft.

Anderen zijn als vanzelf in hun job gerold en maken er het beste van, zowel op de hogere als de lagere niveaus. Orders worden vaak uitgevoerd zonder veel nadenken. Weinig mensen gaan in tegen “het systeem”.

Anderzijds kwam ik in mijn healing- en coachingpraktijk vaak mensen tegen die hun eerste stappen wilden zetten om een eigen bedrijf op te richten in hoofd- of bijberoep of ondernemers die succesvoller wilden zijn, een betere werk-privé balans wilden creëren en het gevoel wilden hebben dat ze iets zinvols bijdroegen.

Deze mensen coachen, hen begeleiden om hun béste zelf te zijn, om betere resultaten te behalen, om niet hàrder maar slimmer te werken, om naar hun intuïtie te leren luisteren, om bezielde leiders en ondernemers te zijn die een waardevolle bijdrage leveren aan hun omgeving ging vanzelf voor mij.

Het was organisch, ik moest er geen moeite voor doen.

Tijdens mijn opleiding bij Barbara Brennan in de Verenigde Staten had ik enkele oeroude en in de zakenwereld tegelijkertijd zeer vooruitstrevende technieken geleerd om dat allemaal in bijna één vingerknip te bereiken.

Toen ik het vertrouwen van mijn superieuren verdiend had en een uitdagend project kreeg dat bij voorgangers in het honderd gelopen was, leek me de tijd rijp om het toe te passen. Om een lang verhaal kort te maken en zoals men in het Engels zegt “We nailed it”. Niet alleen steeg de productiviteit van het team met 300% (!). De kwaliteit en doorlooptijd verbeterden tegelijkertijd indrukwekkend. Het team werkte samen, bleef spontaan langer (mét akkoord van de vakbonden) wanneer nodig en zocht mee naar creatieve oplossingen. Ze voelden zich duidelijk betrokken. Win-win voor iedereen: het bedrijf, de klant, het team en ikzelf. We wonnen er niet alleen een prijs mee maar pasten het daarna nog meermaals toe op andere projecten.

Ik voelde dat deze ervaring de reden was dat ik indertijd terug naar het bedrijfsleven geleid werd. En ook dat het moment om terug te vertrekken aangebroken was. Het was weer tijd voor een nieuwe fase. Een methode ontwikkelen om dit aan te leren aan anderen zodat ook zij hun eigen vorm van bezield ondernemerschap vinden en succesvol toepassen.

Wil jij een vrije succesvolle ondernemer worden en van jouw levenstaak een bloeiende carrière maken?

Boek dan nu een intakegesprek. Of neem eerst deel aan het live webinar. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Neem deel aan het gratis webinar