De methode

De methode die ik ontwikkeld heb is organisch gegroeid en is een combinatie van verschillende technieken uit Oost en West uit mijn jarenlange ervaring als Healer, Coach en Change en People Manager. Mijn rijke spirituele basis is stevig gegrond in de realiteit en komt enerzijds van twee internationaal erkende Spirituele Leraars en Healers - Barbara Brennan van de Barbara Brennan School of Healing en Her Holiness Jagadguru Sai Maa Lakshmi Devi Mishra (de eerste vrouw in 2700 jaar die in de Vedische traditie en door de Dalai Lamai erkend wordt als Goddelijk) - en anderzijds van boodschappen die ik zelf rechtstreeks ontvang van Hogere Intelligente Wezens via Channeling.

Noem mij dus niet alleen een Peoplemanager, maar ook een Healer, een Medium, een Sjamaan in een modern kleedje, een Opsteller, een (Paarden)Coach, een Feng Shui Consultant en nog zoveel meer. Ik gebruik alles wat ik nodig heb, wanneer ik het nodig heb en zoals ik het nodig heb om cursisten te helpen hun doelstellingen te ontdekken, bepalen én bereiken en dit op een zo leuk, ontspannen en efficiënt mogelijke manier zodat ze niet alleen succesvol zijn en het verschil maken maar een diepe zingeving en voldoening ervaren en nog genieten van hun privéleven ook!

Technieken

Tijdens mijn werk vloeien alle technieken net als de klanken van een symfonie organisch in elkaar in functie van wat elke cursist nodig heeft, maar voor jouw leesgemak zal ik de belangrijkste hier één voor één als afzonderlijke noten bespreken.

1. HEALING

Rond het lichaam bevindt zich een aura of energieveld.

Alle ervaringen die we ooit gehad hebben, zowel de positieve als de onverwerkte, blijven opgeslagen in onze aura. De negatieve ervaringen vertonen zich in de aura als verstoringen die je leven, gezondheid, relaties of carrière kunnen blokkeren.

Deze blokkades zijn enerzijds gelinkt aan oude niet verwerkte emoties en anderzijds aan beperkte overtuigingen over jezelf, anderen en het leven. Deze overtuigingen (vb. “ik kan het niet alleen”, “het leven is hard”, “ik krijg nooit wat ik wil”, "niemand is te vertrouwen" "ik sta er altijd alleen voor",  … ) bepalen voor een groot deel de kwaliteit van je leven, gezondheid, relaties en carrière. Sommige overtuigingen heb je overgenomen of “geërfd” (van de kerk, je ouders, leeftijdgenoten, televisie), andere heb je zelf gecreëerd aan de hand van je ervaringen en de conclusies die je daaruit getrokken hebt. Vaak ben je je niet bewust van die emoties en geloofsovertuigingen en hun effect op je leven en werk. Je komt telkens opnieuw in dezelfde patronen terecht en weet niet hoe je dit kan veranderen. Het chakrasysteem is een ideaal hulpmiddel om dit te analyseren én helen. Het bevat achtergrondinformatie over het ontstaan van je pijnen, angsten en weerstanden, de overtuigingen die daaraan gekoppeld zijn en het remmende effect dat beide hebben op alle levensgebieden: je carrière, veiligheid, liefde, vriendschap, seksualiteit, macht, geld,…

Hoe gebeurt healing nu praktisch?

Je kan je aura vergelijken met een rivier waar ooit één of meerdere bomen zijn ingevallen. Deze staan symbool voor trauma's of kwetsuren die je hebt opgelopen. In de loop der jaren waaien er nog kleinere takken bij en allerlei afval. In sommige gevallen wordt de stam van de oorspronkelijke boom onzichtbaar omdat er zoveel vuil op en rond is blijven hangen. Sommige mensen hebben inderdaad geen voeling meer met ervaringen uit hun kindertijd die hen gekwetst hebben en die ze nooit verwerkt hebben. Net zoals de bomen en afval de stroom van het water in de rivier in min of meerdere mate blokkeren, is dat ook het geval met jouw onverwerkt verdriet en de bijbehorende verkeerde conclusies die je daarbij getrokken hebt. Een geoefend healer laat energie uit de aarde en de kosmos via het hart naar de handen stromen om energieblokkades op te heffen zodat er onmiddellijk meer ruimte komt (de geblokkeerde energie rond de oorspronkelijke wonde wordt meestal eerst weggenomen). Dit geeft vaak onmiddellijk een opgelucht gevoel, meer harmonie, vrede en energie. Zo snel mogelijk wordt vervolgens de oorspronkelijke boom of wonde geheald zodat je terug je volledig potentieel, daadkracht, creativiteit en levensvreugde ter beschikking krijgt.  

Omdat je aura-en chakrahealing geen jaren nodig hebt van gesprekken maar sneller naar de oorzaak van de blokkade gaat, is het een ideaal hulpmiddel bij alle vormen van healing, coaching en therapie en dit zowel zakelijk als privé.

"Ik had op mijn werk te weinig daadkracht, liet me altijd de kers van de taart eten. Ik bleef op de achtergrond en werd natuurlijk altijd gepasseerd als er mooie opportuniteiten op mijn pad kwamen. Tijdens mijn eerste healing zag jij al dat ik als kind geen plek had en niet gehoord en gezien werd door mijn ouders die altijd druk bezig waren. Ik wist dit mentaal natuurlijk wel maar had geen contact meer met de pijn die dit toch veroorzaakt had. Ik besefte ook niet hoe erg ik me had afgesloten, hoe ik het eigenlijk al heel jong had opgegeven overtuigd dat het toch nooit zou lukken. Dankzij de sessies werd dit stap voor stap geheald. Ik werd terug vrolijker, kreeg meer energie, werd proactiever, ging gezonder eten, terug sporten. Mijn gevoel van eigenwaarde verbeterde enorm waardoor ik mijn mond meer durfde openen op het werk. Ik begon meer bij te dragen en nam meer initiatief. Dit werd opgemerkt en na een jaar kreeg ik eindelijk die langverwachte promotie." - Steven C., 32 jaar, Wilrijk.

En in dit voorbeeld zie je onmiddellijk de unieke meerwaarde bij onze healings, nl. door mijn samenwerking met mijn Gidsen en de Raad van Licht wordt ik altijd onmiddellijk en rechtstreeks naar de juiste volgende stap geleid die klaar is om geheald te worden waardoor de healings veel sneller effect hebben.

2. PAARDENCOACHING

Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij gebruik gemaakt wordt van het vermogen van paarden om gedrag, houding, gevoelens en intenties van de deelnemers te spiegelen en vervolgens positief te veranderen.

Het is algemeen geweten dat paarden van nature prooidieren en kuddedieren zijn. Om in de natuur te overleven, is het belangrijk dat elk paard in de kudde zijn eigen plek kent en inneemt in de groep afhankelijk van zijn kwaliteiten en persoonlijkheid en dat er onmiddellijk gereageerd wordt op een boodschap van angst of gevaar. Paarden kunnen ons enorm veel leren over leiderschap, samenwerking, communicatie en nog vele andere aspecten van ons dagelijks leven. Een paard is gewend geleid te worden door een leidende merrie en een drijvende hengst. Paarden reageren vol vertrouwen op een leider die authentiek is, oprecht, betrokken en integer. Voldoet de leider niet aan deze eigenschappen, maar vertoont hij ambivalent gedrag en een gebrekkige communicatie, dan voelt het paard zich niet meer veilig en ontstaat een innerlijk conflict. Het paard zal dit oplossen door te vluchten of de strijd aan te gaan om de leiding. Paarden verschillen namelijk van mensen in die zin dat ze een duidelijke open communicatie hebben. Ze zetten geen masker op, hebben geen verborgen agenda en zijn compleet eerlijk en rechtlijnig in hun gedrag naar elkaar. Ze verstaan geen dubbele boodschappen.

Als je als mens namelijk verbaal ‘ja’ zegt, maar je lichaam zegt ‘nee’, zal je paard luisteren naar je lichaam. Het verstaat en reageert dan op de ‘nee’ van je lichaam. Voel je je zelfverzekerd, dan zal je paard je gewillig volgen. Zodra je echter angstig of onzeker wordt, hoe miniem, onvoelbaar en onzichtbaar voor het blote oog ook, zal je paard zenuwachtig of opstandig reageren. Het paard kijkt dwars door je heen. Het weet in een fractie van een seconde je sterke én zwakke plekken op te sporen via je lichaamstaal en zal daar als een perfecte spiegel op reageren. Deze capaciteit van paarden om je verborgen gedrag onomwonden fysiek te spiegelen, geeft een niet mis te verstane boodschap die we perfect kunnen gebruiken tijdens Paardencoaching.

Dankzij mijn healingachtergrond en telepathische verbinding met de paarden krijg je in mijn paardencoachings nét dat ietsje meer dat je elders niet zal vinden. Ik interpreteer niet alleen de spiegel die het paard via zijn gedrag toont, maar communiceer ook rechtstreeks met hen, krijg boodschappen van hen voor mijn cursisten en werk samen met hen tijdens healings op de cursisten en dit zowel individueel als in groep.

3. FAMILIE EN ORGANISATIE OPSTELLINGEN

Veel persoonlijke en professionele problemen vinden hun oorzaak in het familiesysteem. Vaak worden negatieve patronen van generatie op generatie doorgegeven, soms leef je zelfs onbewust het leven van iemand anders in je familie of draag je een last voor iemand anders in je familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt. Dit leidt tot stagnatie in jouw huidige leven, relaties of werk. Vaak zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens als gevolg van pijnlijke gebeurtenissen, zoals het jong overlijden van een ouder, broer of zus, oorlogservaringen, een scheiding van de ouders. Die onverwerkte gevoelens kunnen later geboren kinderen onbewust en onbedoeld belasten, waardoor zij uit balans zijn. Maar ook minder ernstige ervaringen zoals het gevoel niet gezien of gehoord te zijn, het niet krijgen van voldoende liefde/aandacht/affectie en vele andere factoren kunnen verstoringen veroorzaken die heel je leven uit balans blijven brengen.

Het maken van een familieopstelling is een vorm van alternatieve therapie die in West-Europa geïntroduceerd werd door de Duitse therapeut Bert Hellinger en die helpt om inzicht te krijgen in de plek die je in je familie inneemt en deze te healen zodat je niet meer steeds vastloopt.

De methode wordt ook toegepast in organisaties, bijvoorbeeld om te onderzoeken waarom er stagnaties zijn in de ontwikkeling van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Er wordt in dit verband niet gesproken van een familieopstelling maar een organisatieopstelling. Deze legt onbewuste verstrikkingen bloot en geeft mogelijke oplossingen.

Tijdens een opstelling nemen andere cursisten de plaats in van de familieleden of collega's van de organisatie waarmee de verstrikking is ontstaan. We noemen dit "representanten". Tijdens de opstelling voelen de opgestelde representanten zich niet als zichzelf, maar ervaren zij de emoties van degene die ze vertegenwoordigen. Op die manier komt er heel vaak ongekende onbewuste en onverwerkte informatie vrij. Omdat alles energie is en we allemaal één zijn is het mogelijk deze oorspronkelijke verstoringen te healen via andere cursisten. Dit is zeer bevrijdend en heeft een blijvend positief effect niet enkel op de cursist, maar op heel het systeem (familie of organisatie) én vaak ook op de representanten . Het is nl nooit een toeval waarom bepaalde representanten "intuïtief" gekozen worden. Vaak is er een link met hun eigen leven waardoor ook zij door de opstelling een stuk eigen blokkade healen.

"Ik had al regelmatig opstellingen gedaan bij andere coaches en verwachtte eigenlijk niet veel. Ik had vaak het gevoel dat deze opstellingen bleven steken op het mentale niveau terwijl er niet veel geheald werd op een dieper niveau. Ik haakte dan altijd emotioneel af. Het boeide me niet meer. Maar mensen kunnen jou niet om de tuin leiden. Jij ziet het onmiddellijk als iemand in een slachtofferrol gaat of niet echt aanwezig is of in zijn hoofd blijft zitten. Je spreekt de mensen daar niet alleen vriendelijk op aan maar gaat er ook mee aan de slag en begeleid hen door het gestagneerde patroon en de emoties. Het is prachtig om zien hoe je healing en channeling en opstellingen combineert tot één geslaagd geheel. Daarom voel ik me bij jou veilig om waar dan ook in te gaan." - Sabine D., Melle

4. FENG SHUI

Feng Shui betekent letterlijk "wind en water" en is een meer dan 3000 jaar oude mathematisch en filosofisch systeem die leert hoe je via het beïnvloeden van je leef- en werkomgeving je gezondheid, geluk en succes beïnvloedt. Het is gebaseerd op de idee dat alles "Chi" of energie is en dat het op de juiste plek en manier "vangen" en "verspreiden" van deze energie in je woon-en werkomgeving negatieve invloeden verandert in positieve en harmonie, geluk en succes creëert in je leven en werk.

Dat onze leef- en werkomgeving een grote invloed heeft op ons, weet jij ook wel uit eigen ervaring. Terwijl het ene huis, kantoor of restaurant goed aanvoelt, wil je in het andere liefst onmiddellijk vertrekken. Zo kan ook jouw omgeving je voeden of vermoeien en zelfs leegzuigen. Maar het gaat verder dan dat. Je omgeving is het fundament van jouw leven! Mijn gidsen hebben me al jong geleerd dat een excellente Feng Shui de basis is van alle geluk en succes. Dit begint met het kiezen van het juiste pand, het zuiveren ervan en eindigt met het inrichten van jouw woon- en werkomgeving. Net zoals we uit wetenschappelijk onderzoek weten dat rood kracht en energie geeft maar ook agressief kan maken, hebben duizenden jaren onderzoek het krachtige Feng Shui systeem ontwikkeld waar locatie, ruimte, vormen, kleuren en materialen in een creatief spel kunnen gebruikt te worden om jouw leven gemakkelijker en succesvoller te laten verlopen of.... juist niet.

Feng Shui is een ruim thema en maakt daarom onderdeel uit van een aparte training maar kan ook individueel toegepast worden op jouw leef- en werkomgeving. Het maakt dus geen deel uit van deze training maar ik vernoem het hier omdat het onlosmakelijk verbonden is met het welslagen van je carrière. Tijdens deze training krijg je hier heel kort wat meer informatie over.

"Wij hadden een groothandel in drank en waren net verhuisd naar een prachtig oud pand in het centrum van Antwerpen. Het viel ons al snel op dat onze omzet als een kaartenhuisje inzakte na de verhuis. Wat we ook deden om deze terug op te krikken, niets hielp. We voelden ons ook neerslachtig wat niet onze gewoonte was. Toen Inge Stockmans ons ter hulp schoot veranderde alles. Ze raadde ons een Feng Shui zuivering en consult aan. Zo gezegd zo gedaan. Tijdens de zuivering voelde Inge dat er veel gevoelens zaten van paniek, hopeloosheid, woede, verdriet. Ze had het gevoel dat er veel vrouwen hadden gewoond. Toen wij dit checkten bleek ons pand tijdens de oorlog een vrouwengevangenis te zijn geweest van vrouwen die in het verzet zaten! Dit maakte voor ons veel duidelijk. Het Feng Shui consult dat volgde bracht meer harmonie dan we ooit gehad hadden, verbeterde onze gezondheid en trok meer vrienden en zakenrelaties aan dan we ooit gehad hadden. En onze zaak? Ja, dit bleef op rolletjes lopen tot ons pensioen." - Monica V., Antwerpen.

5. SJAMANISME

Sjamanisme is de oudste spiritualiteit die onze wereld kent. Ze eert alle schepsels als levende wezens, ook de Aarde zelf. In het sjamanistische wereldbeeld is alles wat bestaat niet alleen bezield maar ook met elkaar verbonden en onderling afhankelijk in die zin dat de gezondheid en het voortbestaan ​​van de mensheid en onze planeet afhankelijk is van het onderhouden van een gezonde respectvolle relatie tussen Moeder Aarde en alle natuurgeesten en haar bewoners. Je kan als mens alleen in balans blijven door een pad te bewandelen dat in spirituele harmonie is met al wat leeft, ook met de aarde. In onze maatschappij zijn we het contact met de aarde verloren. De problemen met ons klimaat en het uitsterven van vele diersoorten zijn daar een schrijnend voorbeeld van. Ik ben ervan overtuigd dat als je je levensmissie vanuit bezield ondernemerschap vorm geeft, dat dit altijd in harmonie zal zijn met al wat leeft en zal bijdragen aan het healen van de aarde en al die haar bewonen.

Veel mensen leven en werken vooral vanuit hun hoofd en hun wil (ego). Op die manier gebruik je maar een deel van je potentieel. Ook veel spirituele methodes missen realiteitszin, hebben geen wortels in de aarde. Ik werk vanuit die verbinding om net als een boom met stevige wortels, dieper te kunnen aarden. Hoe sterker de wortels, hoe hoger je reikt. In de training wordt daarom ook op een speelse en leuke manier gebruik gemaakt van modern sjamanisme waarin de verbinding met de aarde, met je buik, met je intuïtie en je gevoelens hersteld wordt en centraal staat. Vaak gebeurt dit via gronding en dans omdat dit tegelijkertijd ontspant en je helemaal in het hier en nu brengt, maar er worden ook andere technieken gebruikt.

"Ik werk als manager voor een groot Belgische bank-verzekeraar, een rationele wereld. Ik was afgeleerd om naar mijn gevoelens te luisteren en  mijn intuïtie te vertrouwen. Ik was afgeleerd om vanuit mijn eigen kracht te vertrekken waardoor ik mijn eigen veerkracht ondermijnde. Eén van mijn doelstellingen toen ik een training begon bij Inge was meer in evenwicht komen, mijn mannelijke en vrouwelijke kant meer met elkaar in evenwicht brengen. Inge toonde me dat alles energie is en dat ik voornamelijk leefde vanuit mijn hoofd. Hoewel ik een natuurmens ben, was ik mijn contact met de aarde grotendeels kwijt. Nu start ik elke ochtend met gronden en het heeft effect!

Wanneer ik vroeger in vergaderingen persoonlijk aangepakt werd en de kritiek me heel persoonlijk raakte, dan kon dit me echt onderuit halen. Ik nam dit mee naar huis, lag te piekeren of klapte dicht of gebruikte verbale agressiviteit als verdedigingsmechanisme. Als het nu toch nog gebeurt, kan ik snel terug naar mijn centrum om te voelen wat ik best kan doen of zeggen. Ik blijf nu niet alleen in mijn kracht staan maar merk dat ik minder en minder dergelijke conflictsituaties aantrek omdat ik zelf veranderd ben." Ingrid L. - Aarschot

Wat is de unieke meerwaarde van het bezield ondernemerschap die je bij ons aanleert?

Elke techniek die je hierboven leest, kan op zich al tot vooruitgang en goede resultaten leiden.

De unieke combinatie van elk van deze technieken met het gebruik van channeling en hara (zie beschrijving hieronder) is in België en Nederland voor zover ik weet uniek en zijn tijd ver vooruit.

Het garandeert je dat de levensmissie die je gaat vertalen naar jouw eigen producten en/of diensten niet uit je hoofd of ego komt maar écht in lijn ligt met jouw Goddelijke oorsprong, krachtig is, een echte meerwaarde biedt voor de maatschappij , terwijl je er ook tijd mee uitspaart. En wie bereikt er niet graag méér resultaten met meer voldoening op minder tijd en met minder inspanning?

Dankzij mijn jarenlang opgebouwde expertise en ervaring en de continue begeleiding van mijn Gidsen, de Raad van Licht en de Paarden, ben ik in de unieke mogelijkheid om jou zonder omwegen snel en efficiënt te begeleiden waardoor je veel gemakkelijker, sneller en blijvend evolueert en je doelen bereikt.

Eén van de technieken die ik daarbij gebruik is channeling.

6. CHANNELING

Channeling is het ontvangen van boodschappen van onzichtbare Hogere Spirituele Leraars en Meesters aan levende personen, genaamd mediums. Channeling veronderstelt een hogere staat van verruimd bewustzijn waarin je je eigen gedachten opzij zet en je opent om contact te maken met de Bron (God-Godin), een Meester of een Gids van een hoog niveau of met je Ik Ben of Hogere Zelf. Ik word omringd door geweldige gidsen en leraren die ik ongelooflijk dankbaar ben en zonder wie ik mijn werk niet zou kunnen doen. Ze noemen zich "de Raad van Licht" en zijn een groep Meesters, Gidsen en Engelen. Onder hen bevinden zich Jezus, Maria Magdalena, Maria, Saint-Germain (alias Jozef, alias Merlijn), Heyoan, Ismaël, Blue Moon, Izebel, Ismaralda en nog velen meer. Channeling is een krachtig middel voor spirituele groei en bewuste transformatie omdat je geïnspireerd wordt door hogere verder ontwikkelde energieën die altijd het beste met je voorhebben. Via channeling heeft het medium toegang tot alle ideeën, kennis en wijsheid die er is en altijd beschikbaar zal zijn. De puurheid, integriteit en frequentie van degene die channelt bepaalt het niveau en de juistheid van de boodschappen die doorkomen. Daarom is het healen van emoties, negatieve patronen/overtuigingen en gewoonten essentieel om een goed kanaal of medium te kunnen zijn en zuiver te kunnen channelen.

Channeling helpt zowel bij kleine alledaagse vragen (zoals het vinden van een goede parkeerplaats of een leuk restaurant) als bij grote uitdagingen (zoals het vinden van het juiste huis of de beste job). Boodschappen of antwoorden die via channeling komen zijn niet altijd comfortabel omdat ze als doel hebben je terug thuis te brengen bij jezelf. Soms betekent dit ook jou confronteren met emoties die je nog niet verwerkt hebt of relaties, gewoonten of gedragingen die jou niet langer dienen. Maar het gebeurt altijd vanuit liefde en wijsheid en zal je nooit ontkrachten of afhankelijk maken. Channeling heeft als doel je terug bij je Ware Zelf te brengen, je krachtiger te maken, onafhankelijk, moedig, vol vertrouwen, vrolijk, gelukkig, liefdevol, succesvol. Channeling helpt je om in lijn te komen met je levensmissie, je intuïtie te versterken, je innerlijke wijsheid terug te vertrouwen, je creativiteit verder te ontwikkelen. Channeling maakt je niet afhankelijk maar bevrijdt je van de beperkende gedachten en emoties die je gevangen houden en klein houden zodat je je grootsheid terug opeist en gaat voor wat je werkelijk wil.

"Inge gaat pijlsnel naar de kern van de zaak. Ik was in gesprek met haar om te zien welke richting ik kon uitgaan met mijn Reikipraktijk in opstart. Komen haar en mijn gidsen me even vertellen dat dat eigenlijk mijn ding niet is, ik heb de Reiki vooral nodig gehad om mijn eigen kanaal open te zetten en dan verder te gaan, ik moest even slikken natuurlijk. Toch ben ik dankbaar dat ik in één gesprek onmiddellijk wist waar ik aan toe was, en ik ben eerlijk gezegd ook heel dankbaar dat ik onderweg, tijdens de hele Reiki-reis naar mezelf, heel wat mensen heb kunnen helpen en inspireren. Maar dan, het andere beeld dat ze schetste, de som van fantastische verhalen en fantastische tekeningen in een nieuwe creatie voor kinderen, alle punten van herkenning die ze daarbij diep in mij heeft aangeraakt en die mij terug aan het denken en aan het dromen zetten, het was alsof ik mijn tweede adem had gevonden! En de omvang die de tijd eraan zal kunnen geven, als ik mezelf echt kan toestaan om me helemaal te laten gaan! Eén kort gesprek en het was klaar, met Inge kan dat. Nu ben ik terug vrolijk aan het dromen en aan het creëren geslagen... één klein gaatje in mijn agenda, het is als een quantum sprong, een reuzestap met de zevenmijlslaarzen geweest recht naar mijn droomleven, voluit vanuit mijn eigen ziel." - Rebecca B., Kortenberg

Dit betekent natuurlijk niet dat elke cursist zijn of haar levenstaak op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. Ik wil alleen aantonen dat mijn gebruik van channeling je proces enorm versnelt. De Gidsen weten perfect wie wat wanneer nodig heeft.

Ik voel me immens gedragen en vereerd door mijn Gidsen en de Raad van Licht. Ze nemen mijn uitdagingen niet weg, maar wijzen mij de weg net zoals ze dat bij mijn cursisten doen. Ik ervaar hun begeleiding als zeer wijs, liefdevol, warm, to the point, kort op de bal, zonder omwegen, magisch, Goddelijk en bij tijden zelfs speels en vrolijk. Ze zijn voor mij onmisbaar geworden in mijn leven en werk en ik ben hen immens dankbaar.

7. HARA

Je hara is de energielijn waarin je je goed grondt en centert, waarin je levenstaak opgeslagen en verankerd is en waarmee je je verbindt met de Goddelijke Oerbron. Als je leert je hara haarfijn af te stemmen zoals een viool, sta je stevig met je voeten op de grond, weet je perfect wat jouw roeping is en kan je die ook in de materie brengen voortdurend geïnspireerd door je eigen en de grotere Goddelijke Bron. Het is een fantastisch instrument en een unieke meerwaarde aan deze training. Ook jij kan leren je hara te voelen en te versterken zodat je begeleid wordt door jouw Hoger Zelf. Ook alle Oosterse gevechtssporten zoals Karate maken gebruik van hara om hun energie te bundelen. Het zou onmogelijk zijn om bijvoorbeeld een hoop planken doormiddelen te slaan enkel en alleen vanuit fysieke kracht. Dit lukt echter wel door alle energie vanuit je hara te bundelen en te focussen. Op dezelfde manier kan je leren deze energie te gebruiken om zakelijke resultaten te behalen.

Prachtige meerwaarde van hara is dat je je op die manier voortdurend aligneert en verbindt met de Goddelijke Bron waardoor conflicten verdwijnen, alles moeiteloos verloopt, je energieker wordt, gezonder, krachtiger, magische synchronisiteiten aantrekt, out of the box oplossingen voorgeschoteld krijgt, succesvol bent, creatief geïnspireerd wordt op een manier die je verwachtingen ruim overtreft en meer geniet.

Hara is bovendien een geweldig instrument in teams om alle neuzen moeiteloos in dezelfde richting te krijgen en indrukwekkende teamresultaten te creëren die de som van de individuele delen ver overtreft. Zie hiervoor ook mijn voorbeelden uit mijn carrière op de homepagina "De Weg" waar resultaten werden gecreëerd met productiviteitsstijgingen tot 300% met tegelijkertijd een verbetering van de SLA én de kwaliteit, een daling van het ziekteverzuim en een harmonische sfeer met verhoogde inzet, engagement en werktevredenheid.

Nog een stukje getuigenis van dezelfde manager als boven bij sjamanisme:

"Ik werk als manager voor een groot Belgische bank-verzekeraar, een rationele wereld. Ik was afgeleerd om naar mijn gevoelens te luisteren en mijn intuïtie te vertrouwen. Ik was afgeleerd om vanuit mijn eigen kracht te vertrekken waardoor ik mijn eigen veerkracht ondermijnde. Ik vroeg me ook af wat de wereld nodig heeft en wat mijn missie is om dat met de grootste mogelijke vreugde en gemak te vervullen? Als ik dit stukje vind, dan vind ik ook mijn reden van bestaan, mijn roeping! Daarom heb ik beslist om de training bij Inge te volgen.

De HARA techniek springt er voor mij boven uit. Het gekke is dat sinds ik vanuit hara werk, alles een stuk makkelijker gaat in mijn leven. Alles valt sneller in zijn plooi, zowel privé als professioneel, hoewel ik het daar nog maar mondjesmaat toepas. Enkele voorbeelden?
Wat me opvalt is dat vergaderingen harmonieuzer, efficiënter en vlotter verlopen. Ik krijg ook spontaan nieuwe oplossingen over projecten waar ik mee bezig ben waar ik vroeger niet aan zou gedacht hebben. En een paar maand geleden is er vanzelf een droomproject op mijn pad gekomen. Het combineert alles wat ik zoek. Ik mag, samen met een team, een oplossing uitwerken om mantelzorgers te ontzorgen. Het geeft me het gevoel dat ik kan werken aan die betere wereld. Het geeft me heel veel energie en goesting. Voor mij is dit een magische synchronisiteit die zich onder mijn neus manifesteert. " - Ingrid L., Aarschot

 

En hoe combineert alles zich nu?

Ik heb getracht het visueel voor te stellen in de tekening hieronder. Ik hoop dat ze voor zich spreekt.

Zoals gezegd, je zal de eerste 5 technieken afzonderlijk of met enkele gecombineerd bij andere trainers terugvinden. Maar de twee bijkomende technieken en hun unieke combinatie creëert "BEZIELD ONDERNEMERSCHAP VANUIT HARA" stevig gegrond in de realiteit met een continue spirituele telefoonlijn met Hogere Wezens die als enige verlangen hebben jou te helpen slagen in je levensmissie en dat is uniek voor Corazon.

En weet je wat de kers op de taart is? Je leert de haratechniek zélf aan zodat je deze tot het eind van je dagen kan gebruiken om jouw leven en bezield ondernemerschap moeiteloos en vrolijk in goede banen te blijven leiden.

Is dat geen geweldig geschenk !? :-)

Een concreet voorbeeld uit de praktijk (om evidente redenen anoniem)

Een KMO met 6 afdelingen waaronder sales en marketing, logistiek, human resources, een call center, een technische afdeling en een administratieve vroeg hulp. Het was een jong bedrijf dat snel gegroeid was zonder de nodige management ervaring.

Ik paste alle vernieuwende psychospirituele technieken toe die ook in de training aan bod komen in combinatie met mijn change en people management ervaring.

Ik startte de reorganisatie in het callcenter dat het visitekaartje van het bedrijf was en dat letterlijk vierkant draaide. Het was een tof team dat grotendeels bestond uit jonge twintigers die de indruk gaven nog steeds in schoolsfeer te zitten. "Het kwam allemaal zo nauw niet". Er was geen structuur, geen echte management leiding, geen targets, weinig opleiding laat staan coaching. Ze voelden zich niet betrokken bij de missie van het bedrijf en deden zo'n beetje waar ze zin in hadden. De productiviteit was laag, de kwaliteit was onvoldoende, de responstijd veel te laag en er waren veel problemen die werden doorverwezen naar de administratie waar 3 fulltime medewerkers niets anders deden dan deze klachten oplossen.

Dit zijn enkele van de meest markante resultaten:

 • de missie en strategie van het bedrijf werden vertaald naar voor elke medewerker herkenbare missies waar ze zich konden achterzetten zodat alle neuzen in dezelfde richting gingen
 • de medewerkers die zich niet konden verbinden met de hogere visie van het bedrijf verdwenen (meestal spontaan op eigen initiatief zoals de manager van het callcenter) en er kwamen er nieuwe bij
 • er werd een sympathieke technisch sterke medewerker aangesteld die goed in het team lag om productfiches op te stellen en daarover opleiding en coaching te geven zodat ze het gevoel hadden er niet alleen voor te staan én hun job goed te kunnen wat hun veel meer voldoening gaf
 • er werden duidelijke haalbare targets opgesteld zowel op het vlak van productiviteit, kwaliteit als responstijd en dit in samenspraak met de medewerkers - hier kregen ze regelmatig feedback over mét tips en tricks indien verbetering nodig was
 • de productiviteit van het team verbeterde aantoonbaar met meer dan 40% terwijl tegelijkertijd de kwaliteit en responstijd verbeterde
 • de twee beste medewerkers met goede technische kennis, uitstekende communicatieve vaardigheden en resultaten én leiderschapskwaliteiten werden bevorderd
 • de successen werden gevierd, er werden leuke teamactiviteiten georganiseerd, de sfeer verbeterde, de medewerkers voelden zich betrokken, wisten wat er van hen verwacht werd, ze zagen dat er naar hen geluisterd werd en dat er ruimte was voor interne doorgroei wat hun inzet nog verhoogde en hun creativiteit stimuleerde
 • afwezigheid door ziekte verminderde met 120%
 • het aantal klachten daalde zo sterk dat we van 3 voltijdse medewerkers konden overschakelen op 1 medewerker die nog tijd had om te helpen in het call center

Toen ik startte waren er een 40-tal medewerkers in dienst maar de verbetering van de kwaliteit en productiviteit was ook de opdrachtgevers niet ontgaan en in 2 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot bijna 100 medewerkers. De Human Resources afdeling draaide overuren en het was niet evident om al die nieuwe mensen op tijd goed opgeleid te krijgen.

De technische afdeling was de achillespees van het bedrijf. De technische afdeling bestond uit een groep mannen bijna allemaal van allochtone afkomst die verschillende talen spraken en die er niet echt voor openstonden zich "de les te laten lezen" door een vrouw. Ook daar was geen alignering met de missie, de strategie of de waarden van het bedrijf. Ze haalden alle trukken uit de doos om me uit mijn evenwicht te brengen, maar wisten niet wat mijn achtergrond was en dat ik wel tegen een stootje kan. Ik werkte me in in de techniek, ging met hen mee op tour om hen aan het werk te zien en begon met de reorganisatie. Ze konden terecht bij me met hun problemen (en er waren er wel wat) maar kregen ook duidelijke targets en evaluaties. Dankzij de technieken die ik ook hier toepaste, slaagde ik er verrassend snel in om hun vertrouwen te winnen en vooruitgang te boeken. Enkele voorbeelden:

 • ook hier een verbetering in de productiviteit van 32%
 • een vermindering van de klachten tot de helft
 • SLA of responstijd verbeterde met 28%
 • in plaats van hun 9 to 5 mentaliteit en ieder voor zich zonder verbinding met het bedrijf, begonnen ze hun doelstellingen met plezier na te streven, trots te zijn op hun resultaten, juiste prioriteiten te stellen in plaats van eerst te doen wat ze liefst deden en elkaar te motiveren
 • de mannen kwamen van hun eiland en begonnen een goede en aangename samenwerking met het call center en met de inpakafdeling van de logistiek die bijna volledig uit vrouwen bestond

Tijdens al deze change programma's werd ook de Raad van Bestuur van bovenuit betrokken en geraadpleegd bij het opstellen van de heldere missie en strategie. Waar er voorheen wel wat concurrentie en wrevel was begonnen ze beter samen te werken, diensten versmolten zelfs samen en kwamen onder één manager.

Dit is slechts één voorbeeld uit mijn jarenlange ervaring.

Ik heb dit systeem en deze technieken gebruikt bij kleine zelfstandigen, in familiebedrijven, in kleine en grote KMO's, in een groot internationaal bedrijf. Mijn grootste succes was een productiviteitsstijging van 300% waarbij de klachten gereduceerd werden tot vrijwel nihil en de SLA meer dan gehalveerd werd. Dit werd gerealiseerd op amper 18 maanden!

Deze indrukwekkende verbeteringen waren enkel mogelijk door het team zodanig te doen geloven in de diepere missie van het project dat ze zich er helemaal achter zetten, intensief te betrekken bij de strategie en een sfeer van spontane continue verbetering te creëren waarbij creativiteit gestimuleerd en gewaardeerd werd. Op die manier werd een WIN WIN gecreëerd voor het bedrijf, de medewerkers van hoog tot laag, de klanten en .... mezelf want ik was apetrots op hen!

En dit is waar we naar streven:

SUCCES, KWALITEIT, OVERVLOED, ZINGEVING, TEVREDENHEID EN VOLDOENING

Wil jij een vrije succesvolle ondernemer worden en van jouw levenstaak een bloeiende carrière maken?

Boek dan nu een intakegesprek. Of neem eerst deel aan het live webinar. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Neem deel aan het gratis webinar